Bilvårdsprodukterna som proffsen använder

Som vissa av er vet så har jag och Ancie köpt en bil, närmare bestämt en Audi A6 Avant 2.4 Quattro, årsmodell 2002. Även om bilen är fin i sig så kan man inte säga att den ser ny ut, något som det dock ska bli ändring på.

Lackskydd är dyrt

De flesta brukar bara fulvaxa bilen med exempelvis Tutle-vax och låta det vara bra så. Detta ger ett halvtaskigt skydd som kanske räcker i tio tvättar. Om man lägger på ett lackskydd däremot så kommer bilen få en mycket mer beständig och lättvättad yta. Problemet är att ett lackskydd kostar pengar, mycket pengar. De firmor som jag har pratat med tar 2500 kr (mer om repor ska poleras bort) för att lägga på ett lackskydd, och ofta använder de produkter som är lite halvmesyr. Detta ska dessutom helst göras en gång om året, så jag förstår varför folk kör med sitt Tutle-vax.

Jag gör det själv istället

Lackskydd och andra bilvårdsprodukter som proffsen använderJag bestämde mig för att ta saken i egna händer och kolla upp hur riktiga rekonditioneringsfirmor gör och vilka produkter de använder. Sagt och gjort, efter att ha läst ett antal timmar på Lj-Trading så har jag nu betydligt bättre koll.

Idag kom äntligen de bilvårdsprodukter som jag har beställt. Kan ni gissa vad grejerna på bilden till vänster kostar? Jo inte mindre än 2703 kronor! Jag köpte följande:

 • Tre olika sorters polermedel från Menzerna
 • Lackskydd från Fireglaze
 • Allbrite Rug and Upholstery till klädsel och inredning
 • Allbrite Tire Shine till däck och plastdetaljer
 • Allbrite Cherry Foam Shampoo
 • Final Inspection 340 rengöringssprit
 • En massor skumrondeller av olika hårdhet
 • En lamullsrondell
 • En karossvamp för att få bort den allra värsta skiten
 • En mikrofiberduk
 • Några stenskottspenslar

Allt detta tillsammans med en oscillerande polermaskin från Biltema, en roterande dito som min käre far har liggande hemma hos sig och en industridammsugare lär få pärlan att blänka som aldrig förr både in- och utvändigt. Om allt går enligt planerna så ska bilen vara tillfixad efter helgen. Jag ber att få återkomma med bilder på resultatet.

Taggar: , , , ,

Läs också

6 svar på Bilvårdsprodukterna som proffsen använder

 1. Ancie:

  Gissa om jag hade skoj när herrn satt och tittade på skumrondeller och ögonen tindrade som hos ett barn i en godisaffär!

 2. Tobias:

  Och när börjar du ta emot kunder, och vad får jag för rabatt? ;)

 3. impulsetraitor:

  Först så får vi hur mycket arbete som krävs och mur mycket medel som går åt (Fireglaze kostar 1200 kr per liter!). Jag skulle nog kunna fixa Saab:en under sommaren i alla fall.

 4. Lackskydda bilen som proffsen gör - impulsetraitor.com:

  [...] även på att tvätta klädseln och övrig inredning. Detta är första gången som jag använder bilvårdsprodukter av proffskvalitet, och jag tänkte nu berätta om hur jag gick [...]

 5. Bo Persson:

  Allbrite Rug & Upholstery för klädseltvätt i bil.
  VAR KÖPER MAN DETTA MIRAKELMEDEL?

 6. impulsetraitor:

  Jag köpte mitt för många år sedan på lj-trading.se. Företaget verkar dock ha lagt ner 2013 och jag har jättesvårt att hitta någon annan återförsäljare. Du får nog ta kontakt med Allbrite själva (som ligger i USA) och fråga var du kan handla deras produkter. Kolla på http://www.allbritecarcareproducts.com.

Svara