Köpa hus: nyrenoverat eller ruckel?

Jag och Ancie har på allvar börjat fundera på att köpa hus, och har på sistone aktivt letat efter potentiella ruckel. Vi har efter ganska kort tid funnit kvintessensen i denna karusell av torpargrunder och eternitplattor, nämligen att man antingen köper något som är bra eller billigt. Jag ska förklara närmre.

Vill man köpa ett nyrenoverat hus?

Vi har funderat och åter funderat och kommit fram till att man antingen bör köpa ett hus som är renoverat precis som du vill har det eller ett hus som inte har sett en spackelspatel sedan tidigt 1900-tal.

Det sämsta köpet man kan göra borde vara att köpa ett hus som är nyrenoverat, fast som inte alls passar din stil. Detta innebär att priset på huset har pressats upp rejält, samtidigt som du ändå måste renovera själv för att du ska bli helt nöjd. Jag och Ancie har kommit fram till att man med lite jobb gör en mycket bra affär genom att köpa ett riktigt ruttet dödsbo, renovera det för någon miljon, för sedan sälja det några år senare.

Orkar man renovera en träskhydda?

En toalett från Alcatraz?Svaret är: jag vet inte. Det beror nog på livssituationen. Jag känner att som nybliven far och bilägare så tror jag inte att det är möjligt att helrenovera ett helt hus med sinnet i behåll. Jag tror nog att det bästa sättet att skaffa sig ett hus på är att försöka hitta ett som inte har några allvarliga fel, men som ser riktigt gammalmodigt ut. Då får man ner priset samtidigt som man inte betalar för en renovering som man ändå behöver göra om.

Förresten, bilden ovan kommer faktiskt från ett av de hus i renoveringskategorin, som vi funderat på att köpa. Sugen?

Taggar: ,

Läs också

2 svar på Köpa hus: nyrenoverat eller ruckel?

  1. Ancie:

    Den underbara toaletten måste ju dock ha varit något av det bästa i huset eftersom de brydde sig om att visa det. Då kan man ju börja undra hur resten ser ut?!

  2. impulsetraitor:

    -Vilka bilder ska vi lägga upp grabbar?
    -Hmm, ja den på toaletten måste vi ha med, det är ju den bästa bilden vi har på rucklet.

Svara