Lackskydda bilen som proffsen gör

Polermedel och andra bilvårdsprodukter

I helgen så har jag och Ancie polerat och lackskyddat vår A6:a. Ancie passade även på att tvätta klädseln och övrig inredning. Detta är första gången som jag använder bilvårdsprodukter av proffskvalitet, och jag tänkte nu berätta om hur jag gick tillväga.

Förarbete är a och o

Som med allt annat så har ofta förarbetet mycket stor inverkan på slutresultatet, vare sig man tapetserar, målar ett staket eller polerar en bil. Därför så är det mycket viktigt att bilens lack är helt ren innan man går vidare.

För att få bilen så ren som möjligt så bör man först använda en kallavfettning för att få bort tjära, asfalt och annan fet smuts, sedan ett alkaliskt avfettningsmedel för att få bort lättare partikar såsom vägdamm och sot. Dessa sprutas jämnt över lacken utan att den sköljs av emellan.

Efter att dessa medel fått verka några minuter och sedan spolats bort med en högtryckstvätt så har vi en betydligt renare bil. Detta är dock inte riktigt tillräckligt då det säkert finns en hel del svårare fläckar kvar. Dessa tas bort med hjälp av antingen en form av lera eller, som i mitt fall, med ett billigare alternativ (nåja, den kostar 250 spänn): en karossvamp. Denna svamp har en gummiyta  vilken även den mest envetna smuts fastnar i. När man använder denna svamp så måste man hela tiden ha någon form av smörjmedel på lacken. Jag använde mig av Allbright Cherry Foam Schampoo och vatten i en hink för detta ändamål. Det fungerade alldeles utmärkt.

Efter att bilen sköljts och torkats var det nu dags för polerandet.

Poleringenen sker i flera steg

För poleringen så använde jag mig av tre olika medel från Menzerna, nämligen Power Gloss, Intensive Polish och Final Finish. Det förstnämnda används för att ta bort svårare repor, det andra för mindre repor och det sistnämnda för att få lacken riktigt blank. I vanliga fall, på en lack med enbart tvättrepor, så skulle jag ha kört med Intensive Polish först, för att sedan använda Final Finish. I detta fall så var jag dock tvungen att använda mig av det grövre Power Gloss för att få bort de värsta reporna.

Till dessa medel använde jag en roterande polermaskin (i princip en lågvarvig vinkelslip) tillsammans med en rondell i lammull. Jag är faktiskt mycket nöjd med alla dessa medel. Speciellt Power Gloss gjorde att reporna försvann nästan direkt, och efter en omgång Final Finish så är lacken riktigt blank och fin.

Jag ska väl erkänna att polering, trots bra produkter, är mycket tidsödande och svårt. Det är lätt att göra misstag och för att få en helt repfri yta så krävs mycket jobb.

Lackskydd skyddar ytan

Efter att bilen var färdigpolerad så tvättade jag den ren med Final Inspection 340 som är en rengöringssprit speciellt lämpad för att ta bort rester från polermedel. När ytan är torr så ska lackskyddet läggas på i två omgångar. Detta görs med en oscillerande polermaskin, i detta fall med en billigare variant från Biltema. Den fungerar faktiskt riktigt bra för sina 299 kronor, men låter en hel del.

Det lackskydd som jag har valt heter Fireglaze. Det är ett mycket bra lackskydd som tyvärr kostar 1200 kronor per liter. Detta lackskydd applicerade jag med halvmjuka skumrondeller. Det första lagret lades på med en högre hastighet tills medlet i princip försvann. Efter att lacken torkats av så lade jag på ytterligare ett lager, denna gång på en lite lägre hastighet. Meningen är att man nu ska efterlämna en tunn hinna av medel, som efter cirka fem minuter torkas bort. Nu är bilen äntligen färdig! Låt den gärna stå i ett garage över natten så att lackskyddet får härda ordentligt.

Inredningen och andra detaljer

Ancie passade på att tvätta klädsen medan jag jobbade på utsidan. Hon använde sig av Allbrite Rug and Upholstery utspädd med vatten (1:4) och en industridammsugare. Rengöringsmedlet sprutades över allt tyg i bilen, och efter att det hade fått verka en stund, så sögs allt medel bort med dammsugaren samtidigt som rent vatten applicerades med en annan vattenspruta.

För att få däck och andra plastdetaljer att blänka ordentligt så använde jag Allbrite Tire Shine. Detta sprutas antingen på direkt utan att eftertorkas, eller så sprayas det på en trasa som sedan används för putsning.

Resultatet

Bild på fronten på vår Audi A6 efter två dagars polering

Bild på sidan på vår Audi A6 efter två dagars polering

Bild på motorhuven på vår Audi A6 efter två dagars polering

Bild tagen bakifrån på vår Audi A6 efter två dagars polering

Tyvärr så regnade det då jag skulle ta bilderna på resultatet, men det syns ändå tydligt att det blev riktigt bra. Jag är mycket nöjd över att jag köpte bra produkter, och kommer aldrig att använda något annat i fortsättningen. Jag måste erkänna att jag skulle kunnat jobba mer på bilen, men två dagars arbete tyckte jag var nog. Jag har stor respekt för de som jobbar med detta dagligen, då det är ett riktigt slitsamt arbete.

Om ni har några frågor så är ni mycket välkomna att ställa dem. Jag är ingen expert men kanske kan ge er några tips i alla fall. Jag måste också säga att jag så klart inte ansvarar för vad ni gör med era egna bilar.

Taggar: , , , ,

Läs också

2 svar på Lackskydda bilen som proffsen gör

  1. Ancie:

    En lång artikel om ett långdraget arbete! ;-) Som sagt, jag förstår varför folk låter en verkstad göra jobbet men fint blev det ju!

  2. Lackskydda en Volvo V70 - impulsetraitor.com:

    [...] att jag och Ancie lackskyddade vår Audi A6 med gott resultat så ville min käre far gärna att jag skulle fixa till hans Volvo V70 utav [...]

Svara