Min favoritdrink: grankotten

Tallkotten - min favoritdrink

Min favoritdrink är en drink som min far gav inspiration till och som min gode vän Eric namngav. Den heter grankotten och är den till dato godaste drink som jag någonsin druckit. Här kommer receptet.

 1. Ta ett glas; ett highballglas är att föredra.
 2. Tillsätt gin efter behag. Med fördel, använd Bombay Sapphire.
 3. Tillsätt ungefär hälften så mycket fläderbärssaft som gin. Mormors hemmagjodra är att föredra; annars köp den dyraste och finaste du kan komma över.
 4. Fyll glaset med is. Jag tillämpar regeln: fullt med is, eller ingen is alls. Det största misstag man kan göra med is är att lägga i några få isbitar. Då blir drinken inte alls kall, utan bara vattnig. Tro mig, fyll hela glaset med is! Drinken blir på så sätt så kall att det bildas is på utsidan, och den blir inte alls vattnig som man lätt kan tro.
 5. Fyll upp med Sprite eller fruktsoda (samma sak).
 6. Rör om med en sked.
 7. Njut!

Är det någon som kan gissa vilken serie jag och Ancie tittar på i bakgrunden förresten? En ledtråd är att den manlige huvudkaraktären ses till höger i bild. Lycka till, och skål!

Taggar: , , , , ,

Läs också

2 svar på Min favoritdrink: grankotten

 1. Eric:

  GRANkotte, inte tallkotte. =P
  Tyvärr misslyckas jag oftast med att få till denna godbit, måste träna mer tror jag!

 2. impulsetraitor:

  Jag funderade faktiskt på om den hette gran- eller tallkotten. Nåja, eftersom det faktiskt var du som namngav drinken så får jag väl lov att böja mig =)

  Den största framgångsfaktorn är faktiskt mormors hemmagjorda fläderblomssaft. Jag har i alla fall inte hittat någon saft som kommer i närheten.

Svara