Mina favoriter med Apoptygma Berzerk

Apoptygma Berzerk, eller Apop som de brukar kallas är ett norskt syntpopband som jag kom i kontakt med för ungefär fem år sedan. Jag hörde låten Eclipse och visste redan då att jag var fast. Nu, ett par år senare, lyssnar jag fortfarande på dem lite då och då, och jag tycker faktiskt att de är värdiga konkurrenter med det betydligt mer kända bandet Depeche Mode.

Sångaren Stephan Groth sjunger på ett okomplicerat, tonsäkert och melankoliskt melodiöst sätt. De som gillar kraftiga vibraton och schlagerwhaleande har inget att hämta här.

Jag listar härmed mina absoluta favoriter med Apoptygma Berzerk utan större inbördes ordning, men ändå med tonvikt på de förstnämnda.

Something I Should Know

Den här låten är ganska okänd, men ändå en av de absolut bästa. Stilen är mer åt det klassiska syntpophållet med en lite gladare framtoning.

Fade to Black

Detta är en cover på Metallicas låt med samma namn, och Apop gör faktiskt en version värdig originalet. Jag valde att ta med en liveversion bara för att visa på att de faktiskt kan spela och sjunga på riktigt.

Eclipse

Detta var den första låten som jag hörde med Apop, och den håller än i dag. Den får representera den lite mer dansanta delen av Apops låtar.

In This Together

Den här låten representerar lite grann hur Apop låter idag. De har blivit lite rockigare och lite mer mainstream på sistone, vilker det råder delade åsikter om.

Taggar: ,

Läs också

2 svar på Mina favoriter med Apoptygma Berzerk

  1. Ancie:

    Fade to Black är nog en av mina favoriter men de andra är inte dumma heller. Lite av låtens storhet decimeras väl dock p.g.a att det faktiskt är en cover. När det gäller Something I Should Know så tycker jag att det är lite märkligt att det är en glad låt när texten är precis motsatsen…

    Synd att de bara spelar i Tyskland för annars hade vi åkt dit bums!

  2. impulsetraitor:

    Ja Apop är verkligen ett band som jag skulle vilja se live. Det finns förresten fler bra låtar om ni är intresserade. Paranoia, Starsign och Near (Banilla Dream Version) är några exempel.

Svara