Mina favoriter med Pink Floyd

Pink Floyd är ett band som kan vara ganska svårt att förstå sig på, men när man väl har kommit över en viss tröskel så finns det många som skulle instämma när jag säger att det är ett av världens bästa band någonsin.

Själv så har jag bara några års erfarenhet av Pink Floyd, och tyvärr så lär jag aldrig få se David Gilmour och grabbarna live. Jag kan dock trösta mig med att jag har fått se det oerhört kompetenta svenska coverbandet P-Floyd live i Dalhalla 2006. Och inte nog med det, jag och Ancie ska se dem en gång till nu i slutet av augusti 2008, återigen i Dalhalla.

Jag tänker dela upp mina favoritlåtar i olika kategorier, och inleder med de, enligt mig, absolut nödvändigaste låtarna. Tänk på att YouTube inte gör den här typen av musik rättvisa, och att den egentligen bör avnjutas på CD i en HiFi-stereo med favorit-whiskeyn i ena handen.

Låtar som du måste ha hört innan du dör

High Hopes (en av världens bästa låtar?)

Comfortably Numb

Låtar som är lite mer okända, men ändå riktigt bra

Poles Apart

Coming Back to Life

Lost for Words

Låtar som är kända, men något överskattade

Time

Money

Om du börjar bli intresserad av Pink Floyd och vill köpa ett album, så skulle jag definitivt rekommendera The Division Bell. Det innehåller flera av ovan nämnda låtar. Tipsa gärna om dina Pink-Floyd-favoriter, jag har säkert missat flera som är värda att nämnas.

Taggar: , , ,

Läs också

2 svar på Mina favoriter med Pink Floyd

  1. Ancie:

    Ja, jag kan inte annat än dra en suck av välbehag bara av att höra titlarna på dessa så underbara låtar. Jag ser verkligen fram emot konserten i augusti!

  2. impulsetraitor:

    Jag hoppas att de har lärt sig sen sist. Symfoniorkestern förstörde verkligen solot i High Hopes. Sen så skulle jag bli överlycklig om de spelade Lost for Words, vilket är mindre troligt.

Svara