Spelklassiker: Journey to Silius

Journey to Silius

Journey to Silius är ett spring-och-skjut-spel likt Megaman som släpptes till NES 1990. Spelet gavs ut av det underbara företaget Sunsoft som på den tiden differentierade sig med sin otroliga musik.

Det bästa med spelet

Musiken. Kort och gott den absolut största behållningen man har av spelet. Man spelar egentligen igenom spelet för att få njuta av denna klassiska 80-talssynt i sin främsta tappning.

Det sämsta med spelet

Journet to Silius är sjukt svårt. Speciellt den senare delen, och inte minst den sista automatscrollande banan ger mig rabiata skörbjuggsattacker varenda gång. Man måste veta precis när blocken man ska hoppa på kommer fram.

Visste du att

Sista bossen i Journey to Silius. Lite lik Terminator, eller hur?Spelutvecklarna hade till en början en Terminator-licens och tanken var att Journey to Silius skulle bli just ett Terminator-spel. Sunsoft förlorade dock licensen under utvecklingen, men det finns fortfarande spår från Terminator kvar. Tycker ni inte att sista bossen är lite lik Arnold?

I PAL-utgåvan av Journey to Silius så har karaktären en hjälm på huvudet.

Taggar: , , ,

Läs också

3 svar på Spelklassiker: Journey to Silius

 1. Antithesic:

  Hahaha, jag hade väl förväntat mig aningen bättre grafik då musiken verkligen äger. Har nyligen förskaffat mig denna extremt underbara musik efter att ha blivit informerad om det iom att skaparna också ligger bakom musiken till bl.a Batman NES och Hebereke (a.k.a Ufouria: The saga), och precis som i detta spel är Batman NES lika jäkla jobbigt upplagt: Du spelar det för att få uppleva musiken, och klarar du sista bossen är du fasen värd guldmedalj ><

  Nice recension, hoppas på mer klassiker i framtiden ^^

 2. impulsetraitor:

  Aha, så jag har hittat ytterligare ett Sunsoft-fan! Jag äger faktiskt en riktig Uforia-kassett som jag hittade i en REA-back på galne Gunnar för massor av år sedan. Det spelas ganska flitigt och är ett av de bästa spel som jag har spelat till NES.

  Journey to Silius klarar jag numera utan problem, men Batman gäckar mig fortfarande =)

  Har du spelat Gremlins 2 förresten? Det är också ett kanonspel som Sunsoft gjorde. Det borde du kolla upp.

 3. Antithesic:

  Hahah de riktiga fansen finns under diverse stenar, men vi finns iaf ^^
  Jo jag håller helt klart med, Ufouria är totalt genombra spel, det finns lagom med svårighetsgrad upp till sista bossen, och det är väl där jag hittar en enda liten minusdetalj. Sista bossen är lite besvikelse, men när man fått en underbar story att suga på, då funkar det XD

  Jag älskar Batman lika mycket som jag hatar det, efter nivå3 är det helt mongoloid-svårt, inte minst för att jag lider av ett problem över att jag vill rensa alla fiender i spel ><

  Nej jag har faktiskt inte lirat Gremlins2, men jag har hört musiken i alla fall, och den är inte fullt lika tilltalande. Men det du säger gör ju att jag måste hitta spelet nånstans :3

  För övrigt måste jag införskaffa nya NES-kontroller innan de försvinner helt, knapp-bash’andet har gjort sitt XD

Svara